tisdag 30 augusti 2011

Vi har ända fram tills bara för ett litet tag sedan skrivit upp allt som Ludde ätit, vid vilka klockslag och hur mycket insulin vi gett till varje mål. Men sedan en tid tillbaka har han legat ganska stabilt och dosen insulin vi räknat ut till 1 gram kolhydrater har stämt väldigt bra. Men nu har vi börjat märka en liten förändring igen. Höga värden vid ungefär samma tid på em och ofta precis när han ska sova, trots att vi doserar precis som vanligt. Därför justerade vi den basala dosen idag vid de tider när han är som högst. Vi får se om det hjälper, annars får vi börja bokföra allt igen och se om vi även ska höra bolus(mat)dosen) också.

Även om det tar lite extra tid att skriva ner allt så kommer man ju in i det ganska fort. Och nu när vi inte gjort det på ett tag känns det som om något saknas. Det är en trygghet att ha allt på papper och kunna gå tillbaka och följa hans värden. Men samtidigt är det skönt att känna att man kan släppa taget lite grann emellanåt också. I alla fall under stabila perioder.

Idag hade dagis bokat ett kostmöte med köket som lagar all mat till barnen. Mycket för att de ska få hjälp i att räkna ut vad allt innehåller. De har ju inga förpackningar att gå efter. Det gör mig rörd över deras enorma intresse i att detta ska funka. De är engagerade och väldigt villiga att göra allt så bra som möjligt för Ludde. Det känns så otroligt bra.

Ha det gott!

Inga kommentarer: