lördag 3 september 2011

Svajigt...

Luddes värden svänger väldigt just nu. Vi vet inte riktigt vad det beror på. I morse vaknade han 06:15 med 1.7. Väldigt väldigt hungrig men ändå på bra humör. Vi satte oss i soffan medan han knaprade i sig två druvsockertabletter. Steg till 2.3. Fick därefter fil och müsli, när jag kollade honom två timmar senare hade han 9. Då fick han extra insulin för att han skulle sjunka till en bra nivå. Jag skulle nog dessvärre tagit bls två gånger för värdet på 9 verkade inte varit korrekt, för bara en liten stund efter han fått insulinet ville han bli buren och sa att han ville ha socker. Kollade hans värde igen, då låg det på 1.9. Stackars unge! Hm?

Vid tio idag skulle vi fira den nyblivna 8åringen Lollo. Där bjöds det på frukost, som hade klassat ut vilket hotell som helst :o). Frukosten funkade fint med både insulin och blsvärde. Men innan vi skulle åka hem kollade Gustav honom, då visade första värdet på 13, en minut senare, 4.2 och sista visade något på 2. Allt inom loppet av en minut. Man blir lite undrande.... Vet inte om blodsockermätaren blivit helt knäpp eller vad det är. Den känns svår att lita på i alla fall.

Den basala dosen Ludde får höjde vi för någon dag sedan. Men både igår natt och nu har vi fått sänka den tillfälligt i några timmar. Alldeles nyss fick han filmjölk sovandes i Gustavs famn för att inte bli för låg. Samtidigt som vi sänkte den basala i fyra timmar.

Direkt efter kalaset skjutsade vi Melle till Lindsdal som skulle gå på teater med farmor och Edith kl tre. Mia berättade att när de hade satt sig på sina platser för att titta på den hade Edith lagt armarna om Melle och sagt "jag älskar dig, Melle" så söta! :o)

När Melle kom hem åt vi hans efterlängtade tacos. Jättemysigt och "ganska gott" (har inte kommit över min maginfluensakänlsa över tacos än) Men svajiga värden för Ludde med både höga och låga. Jobbigt! Och väldigt svårt. Känns som om det bara blir galet hur vi än mäter och räknar och fixar.

Dessa godingar plockade Gustav häromdagen.
Gott gott!!!

Måste visa Luddes konstverk.
Den här fina teckningen har han suttit med helt koncentrerad. Och lycklig och stolt visat upp varenda liten ny plutt han ritat dit med bläckpennan så fint i handen.

I morgon blir det mer svampplockning och middag i Lindsdal. Vilket mys!!

Hej!

Inga kommentarer: