torsdag 7 juli 2011

Torsdag

Dagen började tidigt, som vanligt när man lever med Luddefisen. Lälling, lälling, upp upp, hör man i sitt öra och då spelar det ingen roll att kl bara är sex och det är semester och allting. Det struntar ju Ludde och Luddes diabetes i. Kan iofs inte skylla på diabetesen eftersom denna lilla unge alltid varit enormt morgonpigg. Det är oftast jag med, men ibland vore det gutt att bara få sova nonstop tills man vaknar helt av sig själv. Det ligger några år fram i tiden kan jag tro.... :o)

Men som sagt, även om Ludde alltid velat gå upp tidigt så är han nästan tvungen att vakna och gå upp tidigt nu. Han ligger ofta runt 3,5 i bs och är då akut vällingsugen. Dosen han får nu funkar väldigt bra till vällingen. Han får 0,45 E i en kombibolus och den dosen håller blodsockret på plats.

Vi märker mer och mer av det som vi fick info om på sjukhuset. Alltså hur kroppen reagerar på olika saker. Hur mycket tex en dag på stranden inverkar på Luddes insulinkänslighet. Och hur svårt det är att dosera tex pizza som både innehåller snabba kolhydrater och fett. Jag hoppas ju hela tiden att man ska lära sig mer och mer och bli duktigare på att ha lite framförhållning i allt vad det gäller mat, aktiviteter, lek och bus. Ju bättre kommer Ludde må och desto mer "vanligt" liv kan vi leva. Man kanske får planera in ett badhus, lekland eller strandbesök på helgen när man kanske vill äta något som är mindre nyttigt eller lördagsgodis när det blir dags för det. När man läser om andra familjer som haft diabetes i familjen längre än vad vi har så förstår man hur svårt och svajjigt det kan vara. Och Ludde är ju säkerligen fortfarande inne i sin "smekmånad" så jag tror inte vi riktigt vet än hur det kommer att bli. Men man kan ju få önska att man växer in i detta och att Ludde aldrig behöver känna sig annorlunda. Man vill ju att han ska växa upp till en liten glad skit, som kan ta hand om sig själv och ser sin diabetes som något självklart.

Idag var det dags för nålbyte igen och jag fixade det helt själv. Tack vare Luddefisen som var hur duktig som helst. Jag är så impad av honom den lille tuffe knaten.

Dagen har annars varit mysig. Vi tog en sväng till IKEA och passade på att äta lite lunch där. Mysigt. Fyndade extra badbrallor till Melle och Ludde för 90 kr. Billigt! Hittade ett par skor som jag ville ha. Köpte dem inte :o(. Sen åkte vi till vår bästis farfar och drack kaffe med honom, mysigt :o)

När vi kom hem spolade vi upp nytt vatten i vår lille pool sen satt jag där i värmen och solen med kidsen och hade det mysigt.

I morgon får vi se vad planerna blir. Ska det bli bra väder?

Nu blir det sängen........

Inga kommentarer: