söndag 18 juli 2010

skörd, dillstuvade potatis och kubb

Idag var det dags att skörda dillen. I alla fall krondillen, som ska kokas så fint tillsammans med de förhoppningsvis kommande kräftorna. Vi drog även upp vitlöken som nu ska torkas sedan flätas till en sån där tjusig fläta. Men det roligaste var nog när vi tog upp potatis. Melle var helt förundrad över alla potatisar han hittade i jorden, "hans potatis". Han visade stolt upp dem för mormor och morfar som kom förbi en sväng.

Till middag idag blev det dillstuvad nypotatis (är den så ny fortfarande?) och isterband. Egen dill, egen potatis och nej, inte egna isterband. Vi har inte börjat med grisar än... Vad gott det blev. Undra om det smakar lite extra gott bara för att man kan ta från sitt egna land? Jag tror det.

När Ludde och Gustav drog till Maxi för att handla spelade Melle och jag kubb. Haha vad kul det var. Och även om det kanske inte är tänkt som ett spel för treåringar så gick det förvånansvärt bra, han fick in några träffar. I fem minuter. Sen fick vi rada upp alla kubbar på rad. Sen ville han bygga med dem.

Efter maten ville Melle bada i sin lille pool. Det gick så där bra eftersom det var hål överallt i den. Men som tur var gick det lika bra med Luddes lilla badbalja. Där tryckte de ner sig båda två.


dill i landet

nyskördad vitlök


dagens skörd

vitlök



potatis


dill






kubbspelarn (kolla pinnen i luften)




petunia i zinkhink



pelargon i emaljhink



grimas i balja




badkillar



ludde



Vad har hänt sen förra inlägget? Jo Ludde är ju frisk, tjohooo. Det var nog tredagarsfeber. Prickarna kom som ett brev på posten när febern hade försvunnit. Hoppas det var det i alla fall, annars vetitusan vad det var. I fredags tillbringade Marie och jag dagen hemma hos mamma och pappa. Melle badade i poolen som en galning. Gustav, pappa och Rickard var och metade kräftbete.
Nu är det dags för sövning av mina små killar...
hej svejs....

Inga kommentarer: