måndag 26 november 2012

Pysselhelg

Denna helg har gått i pysslets tecken.
På lördagen hade jag bjudit in syster och svägerska med barn för en pysseleftermiddag/kväll.
Redan på fredagkvällen började jag provpyssla lite grann för att få ett hum om vad vi kunde hitta på och hur resultatet kunde bli.
 
Det som stod på pysselschemat (om man nu ville ha tips och idéer och följa ett sånt) var främst att göra ljuslyktor av gamla glasburkar. Till det hade vi servetter, glitter, papper, paljetter, vit färgpenna till glas mm mm....... Jag hade även tänkt att vi kunde pärla fina snöflingor att hänga i granen men där fick jag tji när inte pärlplattan jag hade passade för det. Jag trodde alla pärlplattors små piggar var placerade likadant på alla, men icke. Det får bli till nästa pyssel.
 
Lördagen började med fullt ös. Städade lite här innan för att få lite stämning och lite julkänsla inför pysslet. Klockan elva skulle Melle till Casper på kalas och Ludde och jag skulle under denna tiden upp till mamma och mormor för att hämta lite saker. Innan vi åkte till Caspers kalas tog vi en sväng till stan för ett sista pysselköp. Klockan tre kom mina pysselgäster.
 
Vi pysslade, åt pizza och god paj. Lagom till "Så mycket bättre" drog Lindsdalsbrudarna hem och myste i soffan medans pysslet här fick ny fart och höll på till midnatt. Därefter slocknade barnen ett efter ett och Marie och jag höll ut någon timme vakna för att få lite ensamtid, haha.... Sen slocknade även vi.
 
Tack för en jättemysig kväll.
Det måste nog bli en tradition tror jag.
 
 
Här är mina provpysslade burkar jag gjorde i fredags

Pyssel framsatt


En del av samlingen

Lollo och Emelie i pysseltagen
 
Systrarna Jonsson och mamma Linda

Melle har en idé
 
Emelie i djup koncentration


 
 
God natt!

2 kommentarer:

Edith sa...

Det var verkligen supermysigt! E blev så stolt över sina verk! Skönt att se att hon kan koncentrera sig och vara uthållig... Hon fortsatte i samma anda under söndagen med 2,5 h pepparkaksbak när alla andra barn hade tröttnat... Kram.
Vi kommer gärna nästa år!
Snälla, kolla status den 18/12. Mellan kl 8.30-11 kör vi.. :-S

Anonym sa...

ja det va mysigt o uppskattat! det får vi göra om ! kram