söndag 27 maj 2012

Förra inlägget slutade med Källa så jag tar väl vid där...

Vi åkte ju dit alla fyra på Kristi Himmelfärdsdagen men det var bara tre av oss som åkte därifrån på kvällen. Melle hade packat weekendväska för ett par dagars semester med farmor och farfar. Vi hade i alla fall förberett för några dagars vistelse men vi visste ju inte hur många dagar han verkligen ville stanna kvar. Det blev tors-sön. Lille tuffe killen.

På fredagen var det jobb för mig och Gustav och Ludde var hemma och lediga. När jag slutade jobbet möttes vi på Skälby där vi var en lagom lekstund innan det var dags för mat. Det blev kinamat. Löjlig som jag är så gjorde det nästan lite ont i hjärtat att äta Melles favoritmat när han inte var med. Men han hade det ju fantastiskt bra och mysigt där han var och jag vet inte om han hade fått det roligare bara för att vi ätit knäckebröd eller nåt.

När vi ätit så packade vi in oss i bilen och åkte och fiskade en stund. Det var helt magiskt. Otroligt fågelkvitter, kvällssol och denna underbart fina natur. Ludde verkade tycka likadant, han stormtrivdes och fick fiska lite alldeles själv (veva på rullen på kastspöt)

På lördagen åkte jag till stan och fikade med Sofi. Där satt vi och smaskade och pratade om våra växthus och småbarnsliv. Trevligt!

På söndag fm åkte vi till Sandbesi för att klippa gräs hos mamma och pappa som varit på premiärtur med husvagnen. När vi åkte därifrån hämtade vi upp en trött men glad Melleplutt hemma hos farmor och farfar. Det var ju en evighet sen vi hade sett honom. Så länge har vi nog aldrig varit ifrån vår lille skrutt. På kvällen kom dock någon slags söndagsångest kombinerad med en stor saknad efter farmor och farfar. Han grät sig till sömns den kvällen för han längtade så mycket efter dem. Han hade nog haft det ganska gott hos dem :-)

På måndagen efter jobbet kom mamma och pappa med deras utepool som de inte skulle använda. Den placerade vi högst upp på vår platå. Det blir nog en härlig plats i sommar känns det som.

Tisdag och onsdag minns jag inte riktigt. Men torsdag var en riktigt myspys dag. Jag hade tagit en föräldradag för att vara med Melle på dagis. Jag hade även prickat in förskolans dag så det var en händelserik dag på dagis just den dagen. Gustav var på utvecklingssamtal för Ludde och där var det bara positiva ord. Kul! Vi har de bästa barnen helt enkelt :-). På kvällen kom Emelie. Hon skulle praoa hos Mia dagen efter och skulle därför sova över hos oss.

Efter jobbet kom Marie, Noel och Loll för att hämta Emelie, som hade fixat sin praodag alldeles fantastiskt. Louise stannade kvar hos oss efter att Melle brutit ihop fullständigt när de skulle åka hem.

I lördags var det dags för lite Blues. Där mötte vi upp familjen Jonsson och Jonsson/Fransson. Lyssnade på musik och åt supergoda mackor. På kvällen kom Mattias och Åsa och Malvina. Det blev grill.

Idag har varit en riktigt härlig utedag. Jag har premiärdoppat mig i poolen. Grundmålat min bänk. Blivit firad på mammas dag. Och bara mått allmänt gott. Gustav har mått mindre bra, har legat i sängen hela dagen med en förmodad halsfluss.Mallig!

Å vad jag är stolt över mina alldeles egentillverkade betongkrukor med blommor jag sått själv och med egen kompostjord i.

(man får skryta om sig själv på sin egna blogg)

De här blev presenter till Mamma Mia och Mamma/Svägerska Linda.
Bada!
Nu är jag trött!

Hejdå...

2 kommentarer:

Edith sa...

Fantastiskt fina krukor m tillbehör!!

Linda sa...

Tack gulledig! :-)