onsdag 18 april 2012

Biss och Kajs

Igår när vi skulle baka bullar hade jag kokboken med uppslaget nedan framme. Ludde pekade direkt på bilden och sa glatt "en rumpa". Sedan fick Melle och han världens skrattanfall. Är man i kissochbajsåldern så är man.
Och visst har han rätt.
Det är ju en liten rumpa som blir ihoptryckt. Det är absolut inte bulldeg i alla fall.

Idag ringde de från dagis, nålen hade lossnat IGEN.
Jag blir så trött.
Vad ska då inte Ludde bli?
Räcker det inte med att vi måste byta nål var tredje dag. Måste det dessutom bli svampiga och infekterade sår? Och varför kan nålen inte bara sitta kvar?

Energi = slut!

(PS Något som är kul i alla fall är att Gustav fick VG på sin sista tenta med en kommentar på slutet där det bara stod lovord. Jag är så stolt över dig baby. Puss!)

4 kommentarer:

Anna sa...

Jag är själv diabetiker o använder insulinpump. Emellanåt har jag problem med att nålen lossnar t ex när jag är svettig eller när den hakar upp sig i byxlinningen. Jag brukar "säkra" tejpen till nålen med en bit självhäftande förband typ Mefix. Kan kanske fås av diabetessköterskan? Annars har apoteket. Bara ett tips... Jag har rivit av mig många nålar när jag rider o det är inte så roligt när man är mitt i en hopptävling och inte vet vart den tar vägen och vart den sticker mig över nästa hinder ;-)

Linda sa...

Hej Anna, tack för omtanken och kommentaren. Det värmer när någon bryr sig :-)

Kruxet med Ludde verkar vara att han inte tål plåstret/tejpen som vi sätter nålen med. Vi har testat allt möjligt men han får bara svampiga utslag av allt. Den satt bättre när vi hade den på skinkan för där fick nålen vara ifred men istället kom utslagen så det funkar inte i alla fall. Magen blir ju mer utsatt i och med byxor och att han når den lättare själv.

Vet inte om vi testat just Mefix så tack snälla för tipset :-). Alla tips är välkomna.

Ha det gott och trevlig helg!!!

Anna sa...

Det finns även något som heter Steri-Strip som jag fick några paket till ett operationssår som behövde tejpas. Jag fick utslag av den vanliga tejpen, men denna skulle vara extra skonsam mot huden. Det är smala remsor och de har jag vid nåt tillfälle delat och säkrat pumpnålen med. Kom just på det! Hoppas ni hittar en bra lösning till Ludde!
Beundrar ert jobb med era barn. Vet hur det är att ha diabetes och hur otroligt mycket det krävs som ingen utomstående fattar. De tror oftast att bara man tar sina sprutor och undviker socker så är allt okej...
Kramar till er från Anna (igen)

Linda sa...

Vad gullig du är. Tack :). Jag beundrar er alla diabetiker, ännu mer nu när man verkligen fått inblick i hur det är. Inser jag nog nog faktiskt inte hade en aning egentligen vad det innebär innan Ludde blev sjuk.

Det är ovärdeligt att få tips och råd från någon som vet. Vi kan ju bara ana och försöka förstå vad Ludde går igenom men vi kan ju aldrig riktigt veta. Man har ju tusen frågor man skulle vilja fråga honom om men än är han ju så liten. Men trots det är han väldigt tydlig med hur han mår, och det är väldigt skönt.

Ska kolla upp Steri-Strip, det låter som om det kunde vara något :).

Tack igen för omtanken! Du har inte någon blogg? :o)

Kramar Linda