måndag 18 maj 2009

Pyssel i trädgården

Vi har börjat det gigantiska projektet med att fylla våra slänter med fina marktäckande växter i stället för det eländiga gräs som växer där nu. Som dessutom är hur jobbigt som helst att hålla efter då man får gå med en trimmer vilket inte är helt lätt eftersom det är ganska brant.
Igår var jag och hämtade gula marktäckande blommor hemma hos mamma och pappa som de haft vid sin damm. Visserligen hade de grävt upp dem och slängt dem för att de helt hade tagit överhanden. Men med tanke på alla kvadratmeter vi ska plantera så är det ju perfekt om de växer så det knakar. Och de lär vara betydligt finare än gräset som växer där nu.


Här har vi börjat med en liten strimma...



... och vi har bara detta kvar (på denna slänt)

Jag har även knipsat av lite murgröna som vi har mot en gammal bod som vi ska försöka växa som marktäckare här. Den ska bara rota till sig lite först...


Igår kväll när vi såg vädret och vi såg att det skulle regna idag sprang vi ut som dårar, kl var nog halv tio, och spred ut gödning över hela gräsmattan. Och tänk att man kunde bli så glad för lite regn som vi blev idag, haha... Nu ska den bli snygg och grön minsann. Och utan mossa!!


dom här små söta ska snart planteras ut på nån slänt. Med några fina stenar...


2 kommentarer:

Edith sa...

Vad fint det ska bli... Får vi snar komma ut och inspektera. Jag hjälper gärna till med trädgårdsarbete...Kram

Linda sa...

Ja hoppas att det blir lite finare än vad det är nu i alla fall :o). Det är klart ni ska komma och göra det. Ja jag har hört att du är en riktig klippa på kolonin :o). Många kramar!!!!!